時事

內地客﹕不是迪士尼,是氣死你

3 二月 , 2006  

內地客﹕不是迪士尼,是氣死你…

迪士尼前日因人滿關閘,還把旅客推出閘…要佢地聽日來過~有飛入不得
情況就好似當我搞到條仔興烚烚,而佢已經上埋床除埋褲連KY都搽埋既時候同佢講:
「耶~今日唔入得…你聽日再來入過啦!」…你話你會唔會激死?

米老鼠今次搞成咁,全因計算錯誤…
迪迪尼的門票分為三種,分別係平日、指定日子同特別日子
前兩者的有效期為半年,而後者則特定的日子進場

門票價格

  平日  指定日子   特別日子  

而所謂的特別日子就是於眾假期及其他特定日子有效 (例如聖誕、元旦、農曆新年及黃金週)
特別日子的門票印有所選入場的日期…
年初一、二、三均為特別日子,所以門票是$350…
但問題就來,點解初一二三都無出現爆滿的問題,到了初四五六先會咁?
這是因為依隻米老鼠忘記了大陸的黃金周不是只到初三就完
香港就話初四大家也要返工,我也可以去開番的City canteen溫書
但人地仲係黃金週…但果班氣死你既白痴管理層就把年初四五六定番做平日
除了是年初一二三要忙於拜年外…俾你見到初四的門票是平了你都會選擇買平日的門票吧
這也是簡單的Demand & Supply理論呢!
而這個新推出的半年票亦令樂園較難預計和控制每天到來遊玩的人數
結果出現這兩天的局面,以致樂園要即時收緊措施,暫停網上售票

不過最令人氣憤的就是那些「大跨國企業文化」…做錯了還大安置意
一點補救的措施都無…真係要搵劉德華同佢講:「今時今日咁既服務態度係唔得!」
講來講去,香港政府早就唔應該搵隻米老鼠番來
當初99年香港霉到發紫,董伯伯想搵外國大企業來投資的出發點是好的
但當佢地同迪士尼談判時有好多地方都係唔透明、唔俾得人知
講真,佢地實俾左好多甜頭米老鼠佢先肯來香港依個咁細既地方開"樂園"
佢地講到錢計數就實叻過你…香港當時恨嫁恨到出面,你貼了二百幾憶的嫁妝
你係李少好咁既樣都實娶你過門啦…
但可惜香港嫁錯郎,依段異地婚姻唔係好work…所以香港都都立即去"偷食"
計劃興建第三個主題公園…唉…搞成咁為咩?
所以係度勸奉各位姊妹,恨嫁還恨嫁,也不要只見到好少少的靚仔就飛埋去
因為佢可能好大男人,可以毫不留情的一手將你推出門外~
嫁錯了…咁就真係會氣死你啦!!!


大陸旅客:「我衝~~~我殺呀!!!」…點解保安們唔用胡椒噴霧o既?


小朋友變成"高飛"狗…



Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/chungkaiyan/www/www/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273